Ο  Θανάσης Θεοχαρόπουλος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατικής Αριστεράς στο συνέδριο που θα διεξαχθεί το τριήμερο 5-7 Ιουνίου, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, απάντησε μεταξύ άλλων στο ερώτημα τι θετικό μπορεί να προκύψει από αυτό το συνέδριο καθώς και ποιες είναι οι προσδοκίες.

«Αυτό το οποίο πρέπει να αποκτήσουμε μετά το συνέδριό μας είναι, ξανά, διακριτό πολιτικό πλαίσιο. Δηλαδή το πολιτικό στίγμα της ανανεωτικής Αριστεράς, μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, έτσι όπως ξεκινήσαμε με βάση τις ιδρυτικές αρχές μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Για να είμαι ξεκάθαρος όμως, σε σχέση με το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην κοινωνία γιατί δεν είναι αποκομμένο το συνέδριο σε σχέση με το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην οικονομία, στη χώρα στην κοινωνία. Η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε πάρα πολλές απορρυθμίσεις. Αυτή η κυβέρνηση έχει πάρα πολλά αντιμεταρρυθμιστικά στοιχεία στην πολιτική της και μπορούσα να φέρω χαρακτηριστικά παραδείγματα τα οποία δεν έχουν καν σχέση με τη διαπραγμάτευση, όπως για παράδειγμα τις αλλαγές στην παιδεία.

«Η Δημοκρατική Αριστερά είναι η μεταρρυθμιστική δύναμη της Αριστεράς και εδώ ακριβώς είναι ο λόγος που χρειάζεται αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σκηνικό να υπάρχουν αυτές οι απόψεις -οι οποίες τι λένε στην ουσία- ότι πρέπει να προχωρήσουμε με αλήθειες, μακριά από το λαϊκισμό, χωρίς να λαμβάνουμε συνεχώς υπόψη το πολιτικό και κομματικό κόστος. Να μην αντιμετωπίζουμε δηλαδή τους πολίτες ως πελάτες. Μια τέτοια δύναμη χρειάζεται ο τόπος και η Δημοκρατική Αριστερά μετά το συνέδριο και με ξεκάθαρο, αποσαφηνισμένο πλέον το πολιτικό της στίγμα μπορεί να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

Σχόλια