Η σύμπραξη «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά» δεν είναι μπαλαντέρ, όπως είναι κάποια άλλα κόμματα, τόνισε ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος  μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επεσήμανε:

«Λέμε ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό τι θέλουμε και με ποιους θέλουμε να πετύχουμε την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Οι μετεκλογικές συνεργασίες για να έχουν στέρεη προγραμματική βάση απαιτούν προγραμματικές συμφωνίες. Προγραμματικές συμφωνίες όμως που θα παρακολουθούνται συνεχώς για την πορεία εφαρμογής τους, για να μην γίνουν τα λάθη του παρελθόντος.

Για το δημόσιο χρέος, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λένε πως είναι βιώσιμο. Η κυβέρνηση δεν έκανε αποτελεσματική διαπραγμάτευση για την απομείωση του δημόσιου χρέους. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, όμως καλλιεργεί ψευδαισθήσεις και πάει σε μαξιμαλισμούς όταν μιλάει για κούρεμα πάνω του 50% σε σχέση με τις χώρες της Ε.Ε.

Η θέση η δική μας είναι ξεκάθαρη, το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, χρειάζεται η χρονική μετακύλιση των ομολόγων, η μείωση των επιτοκίων και ενέργειες όπως είναι η ευρωπαϊκή αμοιβαιοποίηση μέρους του δημόσιου χρέους, αλλά δεν μπορούν να γίνουν μονομερείς ενέργειες.

Το ΠΟΤΑΜΙ στις θέσεις του λέει ότι το χρέος θα πρέπει να το διαπραγματευτούμε όταν θα είμαστε ως χώρα πιο ισχυρή, όχι τώρα. Αυτό είναι πίσω και από τη ΝΔ…»

 

Σχόλια