«Αυτοδυναμίες είχαμε μέχρι πριν λίγα χρόνια και η αλαζονεία των αυτοδυναμιών οδήγησε στην οικονομική και κοινωνική κρίση. Δεν χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο ξανά σήμερα. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι συνεργασίες». Αυτό επεσήμανε, μιλώντας στην ΝΕΡΙΤ ο γραμματέας της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Έχουμε συγκροτήσει την συμπαράταξη «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά» και διεκδικούμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Αυτό που λέμε στους πολίτες είναι να μην αφήσουν καμία δύναμη μόνη της να διαχειριστεί, από εδώ και στο εξής, τις τύχες του ελληνικού λαού. Για να υπάρχουν συνεργασίες όμως πρέπει να υπάρχουν δυνάμεις στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εμείς θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε να παίξουμε ένα κρίσιμο σταθεροποιητικό ρόλο, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντός του ευρώ με μία αναδιαπραγμάτευση και αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, χωρίς μονομερείς ενέργειες, χωρίς μαξιμαλισμούς, για να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος.

Στην χώρα δεν έγινε η προοδευτική φορολογική μεταρρύθμιση, την οποία έχουν ανάγκη οι πολίτες και οι επιχειρήσεις. Επενδύσεις δεν έρχονται γιατί δεν υπάρχει σταθερό φορολογικό περιβάλλον. Δεν έχουνε γίνει μεταρρυθμίσεις σε πολλούς τομείς. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το θέμα του γάλακτος και η μελέτη του ΟΟΣΑ. Υπήρξε πλήρης ασυνεννοησία μεταξύ Υπουργείου Ανάπτυξης και Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με αποτέλεσμα η ρύθμιση που έγινε τότε να μην έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η μελέτη του ΟΟΣΑ έλεγε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι τα περιθώρια κέρδους στις αλυσίδες λιανικής πώλησης, που είναι υψηλότερα από την Ε.Ε. Εκεί έπρεπε να δοθεί λύση. Οι μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να είναι απορρυθμίσεις…»

 

Σχόλια