Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κουκλουμπέρη  και Νίκο Σβέρκο μεταξύ άλλων επεσήμανε:

Για την επίθεση εις βάρος του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου:

Εμείς καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή απερίφραστα, την επίθεση αυτή από μια ομάδα ακροδεξιών τραμπούκων εις βάρος ενός βουλευτή, του Γιώργου του Κουμουτσάκου. Οι άστοχες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας δεν δικαιολογούν την έκρηξη εθνικιστικών και μισαλλόδοξων αντιλήψεων. Οι αρνητές του ολοκαυτώματος των Εβραίων δεν μπορούν να γίνονται σήμερα τιμητές. Καμία ανοχή κανένας συμψηφισμός. Τα λέγαμε και παλιότερα όταν για παράδειγμα είχαν επιτεθεί στον Χατζηδάκη με πρόφαση τότε το μνημόνιο. Ο Δημοκρατικός κόσμος πρέπει να είναι σταθερά απέναντι.

Ο Υπουργός Παιδείας έχει  ένα θεσμικό ρόλο, θα μπορούσε  όταν ρωτήθηκε να απαντήσει: «έχω καταθέσει παλιότερα τις προσωπικές μου απόψεις αλλά τώρα είμαι Υπουργός Παιδείας οπότε δεν μπορώ να πω κάτι πέρα από αυτό που λέει το Ελληνικό κράτος». Ο κ. Φίλης είναι πολύ έμπειρος ήταν δημοσιογράφος, διευθυντής εφημερίδας είναι πολύ έμπειρος για να χειριστεί το θέμα με βάση τη θεσμική ιδιότητα. Δεν το έπραξε. Και για αυτό το λόγο ήταν άστοχες οι δηλώσεις του. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή κανένας συμψηφισμός. Πρόκειται για φασιστικές συμπεριφορές και σύσσωμος ο δημοκρατικός κόσμος τις καταδικάζει.

Σχετικά με την διαπραγμάτευση και τα μέτρα

Όσο κάνουμε το λάθος και πηγαίνουμε προς την τελευταία  χρονική στιγμή της διαπραγμάτευσης -είναι το ίδιο λάθος που έγινε με την επτάμηνη διαπραγμάτευση και πήραμε ένα πολύ σκληρό τρίτο μνημόνιο- το ίδιο θα γίνεται σε κάθε επιμέρους διαπραγμάτευση. Όταν φτάνουμε στο τελευταίο στάδιο που εμείς περιμένουμε τη δόση με αποτέλεσμα να είμαστε στο χειρότερο διαπραγματευτικό στάδιο, πάλι θα  γίνεται το ίδιο και θα έχει ως αποτέλεσμα να πάρουμε  σκληρά μέτρα.  Χρειάζεται μια αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης να δώσει στις μεταρρυθμίσεις τις βαθιές τομές που πρέπει να γίνουν, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εξυγίανσης και μείωσης των δαπανών και όχι μέτρα υπερφορολόγησης. Να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο  και να το διαπραγματευτεί αποτελεσματικά και όχι κάθε φορά μια μέρα πριν τελειώσει η δόση να ψάχνει ισοδύναμα αναστατώνοντας διάφορους κλάδους της οικονομίας.

Σχόλια