Δεν έχει τέλος το θρίλερ που εκτυλίσσεται από το βράδυ του Σαββάτου με το αγνοούμενο Boeing 777 των Malaysia Airlines. Σήμερα, έκτη ημέρα αγωνίας, το μυστήριο με το τι έχουν απογίνει οι 239 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος παραμένει και περιπλέκεται ακόμα περισσότερο.

Την Τετάρτη κινεζικός δορυφόρος εντόπισε αντικείμενα που επιπλέουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, γεγονός που έκανε πολλούς να πιστέψουν πως επρόκειτο για το χαμένο αεροπλάνο.

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας είχε δηλώσει σχετικά: «Οι κινεζικοί δορυφόροι έχουν εντοπίσει καπνό και ορισμένα αντικείμενα που επιπλέουν. Προς το παρόν δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτά σχετίζονται με το χαμένο αεροσκάφος».

Την Πέμπτη, ωστόσο, ο επικεφαλής  της Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας διέψευσε ότι τα ευρήματα αυτά σχετίζονται με το αεροσκάφος που αγνοείται. Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες των δύο βιετναμέζικων αεροσκαφών στο σημείο που έδειξε κινεζικός δορυφόρος, δήλωσε και ένας δημοσιογράφος του Reuters ο οποίος επέβαινε σε ένα από τα αεροσκάφη αυτά.

Τα αεροπλάνα, τα οποία επανειλημμένως ερεύνησαν την περιοχή πάνω από στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποια αντικείμενα, είπε ο δημοσιογράφος ο οποίος πέταξε με το εμπορικό αεροσκάφος τύπου Antonov 26 επί τρεις ώρες.

Στις εικόνες που ελήφθησαν την Κυριακή από τον κινεζικό δορυφόρο και δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα, φαίνονται τρία αντικείμενα να επιπλέουν με μέγεθος 13 επί 18 μέτρα, 14 επί 19 μέτρα και 24 επί 22 μέτρα. Το μέγεθος του αεροπλάνου που εξαφανίστηκε είναι 63,7 μέτρα, ενώ το άνοιγμα των φτερών 60,9 μέτρα.

Η περιοχή όπου εντοπίστηκαν αυτά είναι κοντά στο σημείο όπου το Boeing χάθηκε από το ραντάρ.

Σήμερα κατευθύνονται στην ίδια περιοχή πλοία έρευνας και διάσωσης από τις χώρες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού του Μπόινγκ.

Παράλληλα σήμερα κατευθύνονται στην ίδια περιοχή πλοία έρευνας και διάσωσης από τις χώρες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού του Boeing.

Σχόλια