Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στο δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε:

«Πάμε σε ένα συνέδριο το οποίο θα γίνει με στόχο να υπάρχει η επανεκκίνηση και η ουσιαστική επανίδρυση του κόμματος και του χώρου. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη χώρα, η οικονομική και κοινωνική αβεβαιότητα που βιώνουμε και η πορεία των πολιτικών εξελίξεων το τελευταίο χρονικό διάστημα, δείχνουν ότι αξίζει να ξαναπροσπαθήσουμε. Με βάση τις αρχές της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της ανανεωτικής αριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Αυτές με τις οποίες ξεκινήσαμε και οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις χάθηκαν. Συνεπώς χρειάζεται μια πραγματική επανεκκίνηση για να μπορέσουμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία.

Η προηγούμενη κυβέρνηση προώθησε πάρα πολλές απορρυθμίσεις, με αποτέλεσμα η κοινωνία να έχει αυτή την αντιμετώπιση στο τέλος, ενώ η κυβέρνηση σήμερα έχει πάρα πολλά αντιμεταρρυθμιστικά στοιχεία στην πολιτική της. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο η Δημοκρατική Αριστερά είναι πολύ χρήσιμη…»

Σχόλια