Μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατικής Αριστεράς, επεσήμανε ότι οι νέοι πρέπει να δώσουν ένα διαφορετικό στίγμα στην πολιτική. «Χρειάζεται ανανέωση και ιδεών και πολιτικών ιδεών, να μπει τέλος στο πελατειακό σύστημα και τις πρακτικές της λιτότητας, που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή, η πολιτική της κυβέρνησης έχει πολλά αντιμεταρρυθμιστικά στοιχεία, δεν έχει παρουσιάσει πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα αλλάξουν τη χώρα», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και υπογράμμισε:

Μέχρι το 2009, η χώρα δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Όσοι ονειρεύονται να επιστρέψουμε σε αυτή την κατάσταση, δεν βοηθούν.

Ακόμη, ανέφερε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε μετά από κάποιο σημείο και μετά σε απορρύθμιση, αλλά τώρα οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν».

Όσον αφορά στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, δήλωσε πως στην ουσία δεν εφαρμόζεται «γι΄αυτό έχουμε φτάσει σε αυτό το αδιέξοδο». «Πρέπει να υπάρξει άμεσα λύση. Η εντολή του λαού είναι λύση εντός της ΕΕ με διαπραγμάτευση και όχι ρήξη», επεσήμανε.

Επιπλέον, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη προοδευτικών και δομικών μεταρρυθμίσεων. «Η ΔΗΜΑΡ θα επανιδρυθεί μετά το συνέδριο», είπε και πρόσθεσε:

«Επιτέλους πρέπει να εμπιστευθούμε τους νέους ανθρώπους. Αν δεν πίστευα ότι μπορούμε να το καταφέρουμε, δεν θα έθετα υποψηφιότητα».

Σχόλια