Σε σχόλιο του στο Facebook o Θόδωρος Μαργαρίτης, αναφέρεται στη εκλογή του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη προεδρία της ΔΗΜΑΡ, αλλά και στη προσωπική του σχέση με τον Φώτη Κουβέλη, εκτιμώντας ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταφέρει να ανακάμψει.

Γράφει ο κ. Μαργαρίτης:

«…Με τον Φώτη Κουβελη συμπορεύτηκα πολλά χρόνια. Ζήσαμε μαζί τις αγωνίες και τις σκληρές προσπάθειες μέσα από την ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και μετά στο πολύτιμο εγχείρημα της ΔΗΜΑΡ.

Η κοινή αυτή πορεία με χαρές και απογοητεύσεις είναι τόσο ισχυρή βιωματική σχέση που δεν χρειάζεται λόγια και αναλύσεις. Και ο Φώτης και εγώ γνωρίζουμε τους δυνατούς ανθρώπινους και συντροφικούς δεσμούς.

Προσωπικά κινήθηκα πάντα έξω από κάθε λογική «προεδρικού περιβάλλοντος» σε όλες τις κομματικές μου διαδρομές. Είχα πάντα την άνεση να ασκώ κριτική, να συμφωνώ και να διαφωνώ. Είχα στηρίξει αποφασιστικά τον πρόεδρο στα δύσκολα! Νομίζω μάλιστα ότι μετά την βαριά ήττα του κόμματος στις πρόσφατες εκλογές με τον Φώτη μοιραστήκαμε σημαντικές προσωπικές κουβέντες.Ο Κουβελης -με τα λάθη και τις αδυναμίες του- θα είναι πάντα ένα κεφάλαιο αριστερής πολιτικής ηθικής.
Με το συνέδριο αλλάξαμε σελίδα. Στήριξα καθαρά την επιλογή του Θανάση Θεοχαρόπουλου ως χρήσιμη ηγετική συνέχεια ,ως σήμα ανανέωσης.

Η επιλογή αυτή εγκρίθηκε με άνετη πλειοψηφία! Θα προχωρήσουμε… θα προσπαθήσουμε. Ο χώρος της ανανεωτικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας είναι απαραίτητος. Θα τα καταφέρουμε…»

Σχόλια