Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση τη νύχτα σε παράκτιο χωριό της Κένυας, κοντά στην πόλη Μπεκετόνι όπου περί τους 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα μέσα Ιουνίου σε παρόμοιες επιδρομές, ανακοίνωσε σήμερα τοπική αστυνομική πηγή. Τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη «πραγματοποιήθηκε επίθεση, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν» σε ένα μικρό χωριό κοντά στην περιοχή Ουίτου, που βρίσκεται κοντά στην τουριστική περιοχή Λαμού, ανακοίνωσε αστυνομικός που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

kenya-511x330

Ο Στίβεν Ικουα, τοπικός κυβερνήτης, επιβεβαίωσε την επίθεση. «Γνωρίζω ότι μια άγνωστη συμμορία επιτέθηκε στο χωριό Τάα στην περιοχή Ουίτου χθες βράδυ και σκότωσε πέντε ανθρώπους».

17ae89f713aaf46f2bc58aa1f979aa93_XL

Η ένοπλη οργάνωση των ισλαμιστών σομαλών Σεμπάμπ, που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο χωριό Μπεκετόνι της επαρχίας Λαμού την περασμένη εβδομάδα, δηλώνοντας ότι οι επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν σε αντίποινα για τη στρατιωτική επέμβαση της Κένυας στη Σομαλία.

*πηγή:ΑΠΕ

 

Σχόλια