Με το γάλα να αποδεικνύεται …καυτή πατάτα, συνεδριάζει το μεσημέρι στο Μέγαρο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργόμε συμμετοχή Ευ. Βενιζέλου καθώς και κορυφαίων υπουργών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται ότι θα βρεθούν οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και λιγότερο θέματα που άπτονται της αναδιάρθρωσης στο Δημόσιο,

Η Τρόικα έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δεχτεί σοβαρές αλλαγές στη συμφωνία, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλος βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κυβέρνηση αντιδρώντας στη συμφωνία με το γάλα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεταξύ του Κωστή Χατζηδάκη και του Αθανάσιου Τσαυτάρη δεν παρέστη ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος αναμένει την απάντηση της κυβέρνησης στην πρόταση των αγελαδοτρόφων.

Ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου όσο και το υπουργείο Ανάπτυξης, που από την πρώτη στιγμή υπεραμύνεται των μεταρρυθμίσεων, αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες αλλαγές στο νομοσχέδιο για το γάλα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, μιλώντας στον Σκάι σημείωσε ότι «δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά στο νομοσχέδιο» και δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα για παράταση του χρόνου ζωής του φρέσκου γάλακτος σε πέντε ημέρες όπως ζητούν οι αγελαδοτρόφοι.

Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι εκρηκτική με τους δυνάμει αντάρτες να φτάνουν αυτή τη στιγμή στους οκτώ: Μ. Χαρακόπουλος, Ι. Τζαμτζής, Γ. Βλάχος, Α. Κοντός, Γ. Στύλιος από τη Ν.Δ. και Μ. Κασσής, Θ. Μωραΐτης, Ν. Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ, ενώ αρνητικοί εμφανίζονται και οι Ανδ. Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης από τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο δεν ανησυχούν τόσο για τις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ, αλλά κυρίως για την «ανταρσία» στο ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες δυο κορυφαία στελέχη του, ο Θάνος Μωραϊτης και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ξιφούλκησαν κατά του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος υπαναχώρησε για τα ταξί επεια από τη συνάντηση με τον γαλάζιο συνδικαλιστή Θύμιο Λυμπερόπουλο. Για «πελατειακό κράτος» μίλησε ο κ. Μωραϊτης,  « μεταρρυθμίσεις με τον Θύμιο να συμφωνεί δεν γινονται» σχολίασε δηκτικά ο Οδυσσσέας Κωνστανστόπουλος.

 

Σχόλια