Την εκτίμηση, ότι η Ελλάδα θα φτάσει σε συμφωνία με τους εταίρους, έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg. Απέκλεισε τα σενάρια χρεοκοπίας, λέγοντας ότι «δεν επεξεργαζόμαστε κανένα σενάριο χρεοκοπίας» και ότι «δουλεύουμε σκληρά και είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι τελικά η Ελλάδα θα φτάσει σε μία συμφωνία με τους πιστωτές και θα παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση και στις διαπραγματεύσεις, τις οποίες χαρακτήρισε «κρίσιμες», συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της «ότι το 80% των πολιτών δείχνει προσήλωση στην παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και το ευρώ».

Σε μήνυμα του προς τους δανειστές, ο Γιώργος Καμίνης, αφού δήλωσε ότι «η ελληνική κοινωνία υποφέρει πέντε χρόνια», με την ανεργία να έχει φτάσει περίπου στο 30% και 60% στους νέους, στάθηκε στην αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων που δεν έγιναν, ζητώντας την υλοποίησή τους, ενώ σημείωσε ότι «οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε την κρίση με ψυχραιμία».

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Ελλάδα χρειάζεται καινούργια κυβέρνηση, ο δήμαρχος των Αθηνών, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει νωπή εντολή» και ότι «δεν θα αλλάζουμε κυβέρνηση κάθε μέρα», προσθέτοντας ότι «αυτό που χρειάζεται είναι η κυβέρνηση να λάβει υπόψη της τη βούληση του ελληνικού λαού και, την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι οι ελληνική κοινωνία υποφέρει 5 χρόνια τώρα, από την ύφεση και την ανεργία».

Σχόλια