Έναν Αλβανό κακοποιό που θεωρείται «πρόσωπο – κλειδί» στην υπόθεση της εξάρθρωσης της σπείρας των εμπόρων ναρκωτικών, αναζητά η αστυνομία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, πρόκειται για μέλος με κομβικό ρόλο που συμμετείχε ενεργά και βρισκόταν συχνά στην πολυτελή βίλα της Φιλοθέης, ενώ ίσως να έπαιζε τον ρόλο του συντονιστή εντός και εκτός Ελλάδας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τη στιγμή που η επιχείρηση της αστυνομίας βρισκόταν σε εξέλιξη έλαβε γραπτό μήνυμα από τον 15χρονο γιο του εφοπλιστή που τον ειδοποίησε για την έρευνα.

Οι αρχές πάντως θεωρούν δεδομένο ότι ο Αλβανός, που και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για υποθέσεις παράνομου τζόγου, κρύβεται και οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται με στόχο να μην εγκαταλείψει τη χώρα.

Παράλληλα, ιρανικής προέλευσης ήταν ο ένας τόνος και κάτι ηρωίνης, που κατασχέθηκε σε παράλληλες επιχειρήσεις των διωκτικών αρχών σε Φιλοθέη και Κορωπί.

Οι συσκευασίες με τα ναρκωτικά ήταν τοποθετημένες μέσα σε νταλίκα με ειδικές κρύπτες, που εκτέλεσε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη – Αθήνα, μέσω του συνοριακού σταθμού Εβρου και μάλιστα χρειάστηκε και… εκρηκτική ύλη για να ανοίξουν.

Στη βίλα της Φιλοθέης διαμένει ο Έλληνας επιχειρηματίας ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των συλληφθέντων είναι ιδιοκτήτης ναυτιλιακής εταιρείας στο Ντουμπάι, o οποίος είχε κομβικό ρόλο στη μεταφορά των ναρκωτικών.

Μάλιστα οι αστυνομικοί έβλεπαν καθημερινά να κάνει το δρομολόγιο Φιλοθέη- Κορωπί. Μαζί με αυτόν συνελήφθησαν τόσο η πρώην σύζυγος όσο και ο ανήλικος γιος τους. Το σπίτι ανήκε στον πατέρα της συλληφθείσας, ο οποίος έχει πεθάνει και υπήρξε έμπορος διαμαντιών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, τις αμέσως επόμενες ημέρες, μέρος των ναρκωτικών επρόκειτο να εξαχθούν στη Δυτική Ευρώπη και συγκεκριμένα το Βέλγιο και τη Γερμανία. Οχι τυχαία, αργά το βράδυ της Πέμπτης, οπότε και εκτυλίχθηκε η επιχείρηση σύλληψης των ναρκεμπόρων, μέλη του κυκλώματος εντοπίστηκαν να μεταφέρουν ποσότητες ναρκωτικών από τη μονοκατοικία της Φιλοθέης στον αποθηκευτικό χώρο στο Κορωπί.

Σημειώνεται ότι προκειμένου να εξάγει τα ναρκωτικά χωρίς να κινεί υποψίες, η σπείρα είχε συστήσει μεταφορικές εταιρείες – «φαντάσματα» με έδρα την Τουρκία και το Βέλγιο. Ως εγκέφαλος της σπείρας φέρεται ο ένας εκ των Τούρκων που έχει κινητό πρόβλημα. Το κύκλωμα φέρεται να είχε έδρα την Κωνσταντινούπολη, όπου ανά τακτά χρονικά διαστήματα μεταφέρονταν ποσότητες 2 ή 3 τόνων ηρωίνης από το Ιράν πριν προωθηθούν στη Δυτική Ευρώπη.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά 11 άτομα, 6 Ελληνες και 5 Τούρκοι. Οι κινήσεις τους τελούσαν υπό παρακολούθηση για περίπου έξι μήνες. Στο διάστημα αυτό μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν για μεταφορά μικρότερων ποσοτήτων ηρωίνης σε Σκόπια και Αλβανία. Οι υποθέσεις αυτές, πάντως, για προφανείς λόγους, παρουσιάστηκαν ως μεμονωμένα και τυχαία περιστατικά.

Το κύκλωμα συσκεύαζε τα ναρκωτικά σε σάκους μαρμαρόσκονης πριν τα διακινήσει με φορτηγά σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Πρόκειται μάλιστα για «καθαρή» ηρωίνη, η οποία μετά τη νόθευσή της θα μπορούσε να ανέλθει σε 7 ή 8 τόνους.

Σχόλια