Ένα κοριτσάκι 2 ετών και μια γυναίκα είναι οι πρώτες απώλειες στη Λωρίδα της Γάζας μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους νωρίτερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Το νήπιο και η γυναίκα σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους το Ισραήλ εξαπέλυσε 35 αεροπορικές επιδρομές, μια εκ των οποίων είχε στόχο ένα σπίτι και προκάλεσε το θάνατο του μικρού κοριτσιού και της γυναίκας.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι διέταξε επιθέσεις σε αντίποινα για τις ρίψεις ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος κατά παραβίαση της εκεχειρίας. Η εκεχειρία ανάμεσα στα δύο μέρη τυπικά λήγει τα μεσάνυχτα.

Οι ισλαμιστές της Χαμάς ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν 40 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, μια εξ αυτών στόχευε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ, το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τουλάχιστον 30 ρίψεις ρουκετών και τουλάχιστον έναν τραυματία.

Δεν υπήρξαν αναφορές για πλήγματα κοντά στο αεροδρόμιο αν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ρουκέτες έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.

Η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέλαβαν την ευθύνη για τις εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, κυρίως εναντίον του Τελ Αβίβ και της πόλης Μπερσέβα (βόρεια).

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τις ρίψεις ρουκετών εναντίον των δύο αυτών πόλεων.

Εγκαταλείπουν ξανά τις εστίες τους οι Παλαιστίνιοι
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν σήμερα περιοχές στα ανατολικά της πόλης της Γάζας, καθώς φοβούνται μια επανάληψη των ισραηλινών επιδρομών εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, είπαν σήμερα αυτόπτες μάρτυρες.Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε εκατοντάδες κατοίκους της Γάζας φορτωμένους με σακίδια και στρώματα να φεύγουν από την Σετζάγια προκειμένου να βρουν καταφύγιο στα σχολεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που έχουν μετατραπεί σε κέντρα υποδοχής των εκτοπισμένων.Η Σετζάγια, ένα προάστιο στα ανατολικά της πόλης της Γάζας, βρίσκεται δίπλα στην ισραηλινή μεθόριο και είχε καταστραφεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν χιλιάδες άλλους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείπουν τους τομείς του Ζεϊτούν και Σάαφ, αφού άκουσαν αλλεπάλληλες εκρήξεις.

Σχόλια