Επιβαρυντικό για τον αρχηγό του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη φαίνεται πως είναι το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της Βουλής που παραδόθηκε στην επιτροπή «πόθεν έσχες», μαζί με τον συνοδευτικό φάκελο που περιέχει στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα.

Σήμερα στις 18:00 συνεδριάζει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής για την υπόθεση της offshore του Γ. Καρατζαφέρη ώστε να αποφασίσει εάν θα τον παραπέμψει στον εισαγγελέα και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμα, που θα ανακοινωθεί το απόγευμα, αναφέρει πως η εταιρεία Καταλίνα είναι αυτή που δέχθηκε τα δύο επίμαχα εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την περίοδο 2002-2007, η εξωχώρια εταιρία Catalina, εντοπίστηκε με χαρτοφυλάκιο περί τα 6,4 εκατομμύρια ευρώ και ακίνητα συνολικής αξίας 20 εκατομμύρια ευρώ σε Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο και Λαγονήσι, καθώς και στις Βρυξέλλες.

Η εταιρεία δηλώθηκε στα πόθεν έσχες του δύο φορές το 1994 και μία το 1996. Σύμφωνα με το πόρισμα Μέσα από την Catalina, όπου εμφανίζεται συνιδιοκτήτης ο γιος του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., οι ελεγκτές οδηγήθηκαν και σε δεύτερη υπεράκτια ΕΟ, ονόματι Homeric, η οποία ιδρύθηκε στις 28-10-1983 αλλά φέρεται να μη δηλώθηκε ποτέ, χωρίς πάντως να εντοπίζονται προς ώρας λογαριασμοί και καταθέσεις.

Κατά συνέπεια το πόρισμα είναι επιβαρυντικό για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και πλέον θα σταλεί στη δικαιοσύνη και ο κ. Καρατζαφέρης θα ελεγχθεί και για τα τρία κακουργήματα που ζήτησε ο εισαγγελέας.

 

Σχόλια