«Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, προβάλλοντας το παραπάνω ως επιχείρημα για την υπεράσπιση των αυξήσεων στις τιμές στα συγκεκριμένα είδη.

Με δηλώσεις τους στον ΣΚΑΙ τόνισε: «Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς. Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε».

Αναφορικά με το ΕΚΑΣ, επισήμανε ότι θα υπάρξει ένα ad hoc επίδομα που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους από το πρωτογενές πλεόνασμα για να μην επιστρέψουν τα αναδρομικά.

Διευκρίνισε δε ότι το επίδομα θα δοθεί λογιστικά, προκειμένου να μην υπάρξει τρύπα στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «τηρούμε τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά σε αυτό το θέμα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί το μέτρο είναι εκτός μνημονίου».

«Η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο με τους ψήφους της αντιπολίτευσης. Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα και αυτό κάναμε», πρόσθεσε.

Σχόλια