Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως τώρα στις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και της κυβέρνησης, ζητώντας να επιταχυνθούν εν όψει της συνεδρίασης του Εurogroup, στις 24 Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, ωστόσο σ’ αυτή τη φάση δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την έως τώρα πρόοδο που έχει επιτευχθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε στη συνέχεια την απόφαση της 20ης Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να υπάρξει μια ολοκληρωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων, η οποία θα αξιολογηθεί σε τεχνικό επίπεδο και στη συνέχεια θα υποβληθεί στο Eurogroup. Όπως είπε, πρέπει να εντατικοποιηθεί η δουλειά, διότι, για να υπάρξει αποτίμηση σε πολιτικό επίπεδο στη Ρίγα, θα πρέπει να σημειωθεί μεγαλύτερη πρόοδος από αυτή που έχουμε μέχρι σήμερα.

Σε ερώτηση αν συνεδριάζει σήμερα το Brussels Group στις Βρυξέλλες, ο Μ. Σχοινάς απάντησε ότι οι επαφές συνεχίζονται, αλλά τουλάχιστον για σήμερα δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες.

Τέλος, ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι τα βασικά πρόσωπα που παίρνουν μέρος στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα σε πολιτικό επίπεδο βρίσκονται στην Ουάσινγκτον, και εξέφρασε την ελπίδα, από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι οι συναντήσεις αυτές θα φέρουν την επιθυμητή πρόοδο στις τεχνικές συνομιλίες.

 

Σχόλια