«Η χώρα μας πρέπει να διεκδικήσει αποφασιστικά μια νέα συμφωνία με τους εταίρους, που θα μειώσει ουσιαστικά το χρέος, θα ενισχύσει τη ρευστότητα, θα αυξήσει τις επενδύσεις, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα δρομολογήσει τη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο» τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης με αφορμή την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ.

Αναλυτικά η δήλωση

«Η επίσκεψη της κ. Μέρκελ επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη αλλαγής των πολιτικών. Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, αποσυνδεμένο από την ανάπτυξη και δημιουργώντας ανεργία 30%, δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση.

Μόνο το τέλος της λιτότητας, που με επιμονή της Γερμανίας έχει επιβληθεί σε όλη την Ευρώπη, μπορεί να σηματοδοτήσει μια πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας.

Οι λαοί της Ευρώπης – και ειδικά ο ευρωπαϊκός Νότος και η Ελλάδα – οφείλουν να αγωνιστούν, για την Ευρώπη της συνανάπτυξης, του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής. Να αγωνιστούν για τη δημοκρατική πολιτική ενοποίηση. Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι μια γερμανική Ευρώπη.

Η χώρα μας πρέπει να διεκδικήσει αποφασιστικά μια νέα συμφωνία με τους εταίρους, που θα μειώσει ουσιαστικά το χρέος, θα ενισχύσει τη ρευστότητα, θα αυξήσει τις επενδύσεις, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα δρομολογήσει τη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο.

Αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα με σταθερότητα για τη χώρα, προστασία για τους αδύναμους, ανάπτυξη για όλους.

Η Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία αυτό τον αγώνα δίνει και στις ευρωεκλογές, στοχεύοντας να βάλει τις βάσεις για την ανασυγκρότηση μιας μεγάλης παράταξης που θα ωθήσει τις εξελίξεις προς προοδευτική κατεύθυνση».

Σχόλια