Δεν βλέπω να προκύπτει ο αριθμός των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επεσήμανε ο Φώτης Κουβέλης, την επομένη της ψήφισης του προϋπολογισμού. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό REAL, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του κόμματος να μην ψηφίσει Πρόεδρο, τονίζοντας ότι οι ασκούμενες πολιτικές δεν διαμορφώνουν συναινετικές συνθήκες.

Μεγάλη Συμμαχία δεν θα δούμε στην Ελλάδα

Ερωτηθείς αν μπορούμε μετεκελογικά να δούμε μεγάλη συμμαχία στην Ελλάδα, όπως στη Γερμανία, συνεργασία δηλαδή ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης ανέφερε: «Όχι, εκτιμώ ότι τέτοιο πράγμα δεν θα υπάρξει. Στο ενδεχόμενο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξασφαλίσει τα ποσοστα που ο ίδιος διεκδικεί και θέλει, τότε θα έχουμε ενδιάμεσα σχήματα, είτε υπηρεσιακές κυβερνήσεις, είτε εν μέρει κυβερνήσεις ειδικού εθνικού σκοπού αυτοδυναμία, αλλά την μεγάλη συμμαχία δεν θα την δούμε στην Ελλάδα, με δεδομένη τη συγκεκριμένη στάση την οποία έχει και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν θα υπάρξει συμφωνία με Τρόικα

Ο κ. Κουβέλης προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας μέχρι το συμβούλιο κορυφής της 18ης Δεκεμβρίου.«Δεν την βλέπω την ύπαρξη συμφωνίας μέσα στις ημερομηνίες αυτές. Εκτιμώ ότι οι δανειστές, όπως εκφράζονται μέσα από την τρόικα, επιμένουν στην σκληρή γραμμή. Ανεξάρτητα από το αν αυτή θα ονομάζεται μνημόνιο ή δεν θα ονομάζεται μνημόνιο. Το ζήτημα είναι ποιο θα είναι το περιεχόμενό της. Αν το περιεχόμενο της είναι νέα επαχθή μέτρα, τότε, έχω την εκτίμηση και για λόγους που έχουν να κάνουν με την πρόθεση της κυβέρνησης να αυτοσυντηρηθεί εκλογικά, δεν θα υπάρξει συμφωνία», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Για περισσότερα αποσπάσματα από την συνέντευξη του Φώτη Κουβέλη στον REAL FM πατήστε ΕΔΩ

Σχόλια