Ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που θέλουν να του έχει γίνει πρόταση για υποψηφιότητα στη θέση του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) έκανε λόγο για αναληθή δημοσιεύματα που τον θέλουν να είχε μυστική συνάντηση με τον Δ. Σταμάτη -δεξί χέρι του πρωθυπουργού-, ο οποίος του μετέφερε την πρόθεση του Μαξίμου.

Δεν έγινε «καμία συνάντηση», είπε ο κ. Κουβέλης. «Είναι ανακριβές», πρόσθεσε.

«Δεν έχει γίνει απολύτως καμία κρούση. Έχω πει επανειλημμένα ότι είμαι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και η οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση μπορεί να λειτουργεί και αποπροσανατολιστικά», δήλωσε ακόμη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι η παρέμβαση της Δημοκρατικής Αριστεράς και της προοδευτικής συνεργασίας, δηλαδή ο πόλος που έχουμε συγκροτήσει στην πολιτική ζωή του τόπου. Προφανώς, διεκδικώντας μία δυναμική παρουσία προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας», πρόσθεσε.

Οτιδήποτε άλλο λέγεται δεν ανταποκρίνεται στα πράγματα», ξεκαθάρισε, ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τις χαρακτήρισε «απειλητικές και προκλητικές».

Ο κ. Κουβέλης προσέθεσε ότι στις δηλώσεις Σόιμπλε διαπιστώνει την απειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα για λήψη νέων μέτρων, τα οποία δεν έχουν σχέση με τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας μας, παραθέτοντας ως παράδειγμα την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε την τρόικα πως επιδιώκει «ισοπέδωση του εργασιακού χώρου και των εργασιακών δικαιωμάτων», και επακόλουθη κυριαρχία των αγορών.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο δάνειο, παρά μόνο αναδιάρθρωση του χρέους της και μία «αναπτυξιακή έκρηξη».

Όσον αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση του μνημονίου, επεσήμανε πως ενέχει τους κινδύνους της «τυπικής χρεοκοπίας», της «οικονομικής απομόνωσης» και της εξόδου από την ευρωζώνη.

Σχετικά με το ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος, και τις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να θέτει ζήτημα για τη διανομή του, ο κ. Κουβέλης τόνισε:

«Το πρωτογενές πλεόνασμα δημιουργήθηκε με βάρβαρες πολιτικές, αλλά εν πάση περιπτώσει υπάρχει και πρέπει να μοιραστεί», δίνοντας προτεραιότητα στις κοινωνικές ομάδες που έχουν δεινοπαθήσει από την κρίση.

Σχόλια