«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μετακινεί ψηφοφόρους προς τον κ. Σαμαρά, προς τη ΝΔ» τόνισε στον REAL FM ο Φώτης Κουβέλης, κληθείς να σχολιάσει το «δίλημμα Βενιζέλου»  περί αποχώρησης από την κυβέρνηση αν η Ελιά δεν λάβει ικανοποιητικά ποσοστά στις εκλογές. «Είναι ένα δίλημμα που θέλει να τρομοκρατήσει ουσιαστικά την ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Κουβέλης είπε ότι «η κάλπη θα εκπλήξει όλους εκείνους οι οποίοι δημοσκοπούν και δημοσκοπούν μάλιστα με δεδομένα ασάφειας, πέρα από προθέσεις, αλλά εξ αντικειμένου».

«Οταν για παράδειγμα» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης «το 30-40% του ελληνικού λαού που ερωτάται στο πλαίσιο της όποιας δημοσκόπησης δηλώνει ότι είναι αδιάφορο. Είναι και μεγάλος ο αριθμός των αναποφάσιστων. Οταν από την άλλη πλευρά πολύς κόσμος που ερωτάται από τις δημοσκοπικές εταιρείες δεν απαντά. Κατά συνέπεια αντιλαμβάνεται ο οιοσδήποτε και πέρα από προθέσεις, εγώ δεν κάνω δίκη προθέσεων, δεν είναι ασφαλή τα δημοσκοπικά ευρήματα που καταγράφονται. Αυτό το «ασανσέρ» που αφορά τη Δημοκρατική Αριστερά, πως μπορώ να το ερμηνεύσω όταν η ΔΗΜΑΡ για παράδειγμα καταγράφεται άλλοτε ως πρώτο δημοφιλέστερο κόμμα και άλλοτε ως δεύτερο δημοφιλέστερο κόμμα»

Σχόλια