Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ερωτηθείς αν το ΚΚΕ θα στηρίξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε καμία κυβέρνηση που θα κινείται «εντός των ορίων» και έφερε ως παράδειγμα το μείζον θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους, που ισοδυναμεί, όπως επισήμανε, «με την αναγνώριση του χρέους, που όμως δεν το δημιούργησε ο λαός».

Εκτίμησε ότι μια κυβέρνηση που θα διαχειριστεί αυτό το ζήτημα, όποια μορφή διαχείρισης -επιμήκυνση ή κούρεμα- κι αν επιλεγεί, τελικά θα προχωρήσει σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, καθώς θα κινείται στο πλαίσιο της ΕΕ ακόμα και χωρίς μνημόνιο.

«Θέλει αλλαγή ρότας από την αρχή, που σημαίνει σύγκρουση με την ΕΕ» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ «δεν μπορεί να στηρίξει μια κυβέρνηση που θα κάνει τα ίδια (με τις προηγούμενες)».

Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έχει ενσωματωθεί πλήρως, με τις «κωλοτούμπες» του τελευταίου ειδικά διμήνου να είναι «άνω ποταμών» και κατέληξε:

«Σε μια πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως όχι ενωμένος, να τα βρει με αυτούς που σήμερα «τσακώνεται»».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, οπωσδήποτε κάποια στιγμή πρέπει να «σπάσουν οι αλυσίδες των δεσμεύσεων της ΕΕ», ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για συνεργασία της Ελλάδας με άλλες χώρες.

Επανέλαβε, ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα δεν αφορά πρόσωπα, αλλά τον ίδιο τον θεσμό, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράφει αντιλαϊκά διατάγματα.

 

Σχόλια