Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε συνάντηση εκπροσώπων ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Κομμάτων, στις Βρυξέλλες, κάλεσε το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα «να μην πέσει σε «παγίδες» που στήνονται, μεταξύ άλλων κι από «αριστερές», δηλαδή οπορτουνιστικές- σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις, όπως είναι στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Ευρώπη το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

«Θέσεις, όπως πχ η συγκρότηση «μετώπου του Νότου της Ευρώπης» ή ο δήθεν «εκδημοκρατισμός της ΕΕ», η «αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ» κ.ά., έρχονται να «θολώσουν τα νερά». Να σπείρουν αυταπάτες πως ένα καλύτερο, πιο «ορθολογικό μείγμα» διαχείρισης, μπορεί δήθεν να διορθώσει την ΕΕ και να απαλλάξει τον καπιταλισμό από τη σημερινή του βαρβαρότητα», υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις και στη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι οι αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα οξύνονται και ότι αυτό το γεγονός συνδέεται με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τον οικονομικό πόλεμο των κυρώσεων ΕΕ- Ρωσίας, αλλά και με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Σχόλια