Στις 10.20 το βράδυ (τοπική ώρα, και ώρα Ελλάδος) πρόκειται να ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

“Τα προκαταρκτικά
αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα ανακοινωθούν στην πλατεία Ναχίμοφ στις 10.20 με 10.30 μ.μ. τοπική ώρα” δήλωσε ο προσωρινός δήμαρχος της Κριμαίας Ντμίτρι Μπέλικ στους δημοσιογράφους.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας παρακολουθείται από 1.730 διεθνείς παρατηρητές και πάνω από 180 εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης από διάφορες χώρες πρόσθεσε ο Μπέλικ.

“Το δημοψήφισμά μας είναι τόσο διαφανές όσο κάλπες μας” δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι τη Δευτέρα 17 του Μαρτίου , θα είναι αργία στη Σεβαστούπολη. “Οι κάτοικοι της Σεβαστούπολης θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να γιορτάσουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος” είπε, προεξοφλώντας το αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι τα ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πρωτοφανή προσέλευση στις κάλπες, ενώ διεθνείς παρατηρητές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν περιστατικά καλπονοθείας ή βιαιότητες.

Σχόλια