Βάσει της προόδου που έχει συντελεστεί έως τώρα στις διαπραγματεύσεις η ελληνική πλευρά εκτιμά πως μπορεί να υπάρξει συμφωνίας έως το τέλος του μήνα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές λίγες ώρες πριν την συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Όπως διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές, στην αποψινή συνάντηση, η οποία θα είναι τριμερής, η κυβέρνηση δεν περιμένει να υπάρξει είτε να επικυρωθεί μια συμφωνία, καθώς είναι μια άτυπη συνάντηση που δεν υποκαθιστά ούτε τη Σύνοδο ούτε το Eurogroup.

Η κυβέρνηση, ανέφεραν, περιμένει να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα ώστε έως το τέλος του μήνα να έχει επέλθει συμφωνία και να έχει γίνει το Eurogroup που θα την επικυρώσει.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Πρωθυπουργός έφτασε με C-130 στη Ρίγα Λετονίας, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στο περιθώριο της οποίας θα υπάρξουν συζητήσεις για το ελληνικό ζήτημα.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν από τους υπουργούς Ν. Παππα, Ευκλ. Τσακαλώτο, Ν. Χουντή, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Σακελλαρίδη, τον διπλωματικό του σύμβουλο  Β. Καλπαδάκη και τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου Θ. Μιχόπουλο.

Οι εργασίες της Συνόδου ξεκινούν στις 20:00 με δείπνο εργασίας το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 22:00. Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με την Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σχόλια