Λήξαντα θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον σχετικό, μέσω των ΜΜΕ, διάλογο με την κυβέρνηση σχετικά με την διεξαγωγή εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και προκρίνει ως αιτία την αρνητική στάση του πρωθυπουργού σε σειρά ζητημάτων που έχει θέσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά συνέπεια η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τις ίδιες κομματικές πηγές, δεν θα επανέλθει, εκτός και αν προκληθεί στα περί συνάντησης με τον πρωθυπουργό, καθώς εκτιμάται ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς δείχνουν απόλυτα προσηλωμένοι στις σχέσεις τους με την Τρόικα και πλήρως αποκομμένοι από τον ελληνικό λαό» και επομένως δεν έχει νόημα κάθε περαιτέρω συζήτηση.

Σύμφωνα με το κλίμα που κυριάρχησε στην αποψινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο εξής, η αξιωματική αντιπολίτευση θα ρίξει όλο το βάρος στην ενημέρωση του ελληνικού λαού για την όξυνση των προβλημάτων εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και θα πραγματοποιήσει εκστρατεία βουλευτών και κομματικών στελεχών για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 27 Νοεμβρίου.

Σχόλια