Άνοιξε σήμερα τις πόρτες της η «Κοινωνική Κατοικία» του δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για μία πολυκατοικία στην οδό Μπουμπουλίνας 36 με 17 επιπλωμένα διαμερίσματα, στα οποία θα εγκατασταθούν ισάριθμες οικογένειες, οι οποίες αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο αστεγίας.

Στον χώρο, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία «Ανθρώπινοι Άνθρωποι» ξεναγήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αλλά και δημοσιογράφοι.

«Σήμερα είναι μια μέρα σημαντική για τον δήμο μας, αλλά και για την πόλη της Αθήνας συνολικά. Σε συνεργασία με την οργάνωση «Ανθρώπινοι Άνθρωποι» θα φιλοξενήσουμε 17 οικογένειες και με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου θα τους στηρίξουμε. Ανοίγει μια νέα εποχή. Η εποχή της κοινωνικής κατοικίας στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Η πρόεδρος της οργάνωσης Βέρα Μεσσίνη τα κριτήρια βάσει των οποίων επιλέχθηκαν από διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου Αθηναίων οι οικογένειες που θα εγκατασταθούν στην πολυκατοικία.

Όπως είπε, τα άτομα που θα φιλοξενούνται πρέπει να μην έχουν σοβαρά μεταδιδόμενα νοσήματα, πρέπει να περνούν από ψυχιατρική εξέταση για να επιβεβαιωθεί πως δεν έχουν κάποιο σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα και, τέλος, πρέπει να μην έχουν πολύ επιβαρυμένο ποινικό μητρώο.

Σύμφωνα με την κ. Μεσσίνη, το όριο παραμονής που έχει τεθεί από τον δήμο Αθηναίων είναι έξι μήνες, αλλά «αυτό θα ανανεώνεται ανά τρεις μήνες μέχρι (οι φιλοξενούμενοι) να επανενταχθούν στην κοινωνία» και να βρουν δουλειά.

Αύριο, θα ξεκινήσει και επισήμως η φιλοξενία των 17 οικογενειών.

Σχόλια