Νέα μηνύματα του πρώην Γραμματέα της κυβέρνησης προς τον Ηλία Κασιδιάρη, αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, που δημοσιεύει και δήλωση του κ. Μπαλτάκου, ο οποίος παραδέχεται την επικοινωνία με τη Χ.Α. και επικαλείται λόγους «εθνικού συμφέροντος«.

Τα μηνύματα αποστέλλονται πέντε ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ένας υπάλληλος της Χ.Α. και συνεργάτης του Ηλία Κασιδιάρη στέλνει μηνύματα στον προφυλακισθέντα σήμερα βουλευτή της Χ.Α., τα οποία έχουν σχέση με τον Τάκη Μπαλτάκο.

Τη Δευτέρα 23/9/13, ο υπάλληλος στέλνει το ακόλουθο μήνυμα στον Κασιδιάρη: 

«Ενημερωτικά με πέτυχε ο Τάκης από το απέναντι γραφείο και ζητούσε εσένα». Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ζούμπος στέλνει στον Κασιδιάρη ένα δεύτερο πανομοιότυπο μήνυμα.

Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του ονόματος «Τάκης» που φανερώνει οικειότητα.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη η Εφημερίδα των Συντακτών αποκάλυψε μηνύματα του Μπαλτάκου προς τον Κασιδιάρη, με τα οποία οι βουλευτές της Χ.Α. εμφανίζονται να παίρνουν «γραμμή» για το πώς θα ψηφίσουν σε ψηφοφορίες τον Φεβρουάριο του 2013.

Τα μηνύματα που αποκαλύφθηκαν την Πέμπτη, τα έστελνε στενός συνεργάτης του Ηλία Κασιδιάρη και όλα αναφέρονται στον πρώην σύμβουλο του πρωθυπουργού.

Σε ένα μήνυμα ο συνεργάτης ειδοποιεί τον Κασιδιάρη στις 5.2.2013: «Μόλις πέρασε από γραφείο Τάκης Μιχαλόλιας και Τάκης Μπαλτάκος«. Ο αδελφός του αρχηγού της Χ.Α. δηλαδή επισκέπτεται μαζί με τον Μπαλτάκο τη Χρυσή Αυγή, προφανώς για να δουν τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο και ο Κασιδιάρης ενημερώνεται αμέσως.

Ενδιαφέρον έχει και δεύτερο μήνυμα, το οποίο αποστέλλεται στον Κασιδιάρη στις 25.2.2013: 

«Είπε Μπαλτάκος ότι αύριο 12:00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη, πρέπει να ‘μαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μου ‘πε για Πέμπτη, την τροπολογία των 85 για γένος στις Στρατιωτικές Σχολές. Του ‘πα είμαστε ενήμεροι!».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα δύο άρθρα (62 και 83) τα είχε προσθέσει στο νομοσχέδιο ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και έδιναν σε Αρειό Πάγο και ΣτΕ το δικαίωμα αναψηλάφησης υποθέσεων αστικού χαρακτήρα, ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Όσο για την «τροπολογία των 85», πρόκειται για πρωτοβουλία 85 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ζητούσαν να εισέρχονται στις Στρατιωτικές Σχολές μόνο Έλληνες.

Το τρίτο μήνυμα έχει τον ίδιο αποστολέα και αποδέκτη τον Κασιδιάρη στις 17.5.2013: «Πέρασε Μπαλτάκος και μας είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο». Πρόκειται για την «επίθεση» του Ηλιόπουλου κατά του προεδρεύοντα στη Βουλή, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη.

Σχόλια