Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να ξεμείνει από μετρητά η Ελλάδα προτού επιτευχθεί μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της.

Μιλώντας μετά την «εποικοδομητική», όπως τη χαρακτήρισε, συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό, η Άγκελα Μέρκελ είπε ότι συμφώνησαν να παραμείνει εμπιστευτικό το περιεχόμενο της συζήτησής τους.

Όταν ρωτήθηκε πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να ξεμείνει η Ελλάδα από χρήματα πριν επιτευχθεί μια συμφωνία με την ευρωζώνη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η καγκελάριος απάντησε: «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί αυτό».

Υπήρξε σύγκλιση απόψεων

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν οι ίδιες πηγές, στη συζήτηση -που διήρκεσε μία ώρα-καταγράφηκαν τα βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντηση στο Βερολίνο μέχρι σήμερα.

Τόνιζαν, επίσης, ότι υπήρξε σύγκλιση απόψεων σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 και το 2016 (1,2%- 1,5%) καθώς και για τις ιδιωτικοποιήσεις. Συμφωνήθηκε, μετά από πρόταση της ελληνικής πλευράς, η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να γίνει ανεξάρτητη αρχή.

Σχόλια