Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης με δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση τους στο γραφείο της προέδρου της Βουλής.

«Είναι από τις οχληρές παραμέτρους της διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών, ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε από μιακυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποσιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας από τη Βουλή», είπε η Zωή Κωνσταντοπούλου κατά τον διάλογο που είχε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη μπροστά στις κάμερες.

«Για όλη τη διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή». Απευθυνόμενη στον κ. Λαφαζάνη είπε θα ενημερώσει τον επικεφαλής της νέας Κ.Ο. για τις επικείμενες εργασίες της Βουλής, επισημαίνοντας ότι έχει προγραμματιστεί διάσκεψη των προέδρων το απόγευμα.

«Είναι θεσμική υποχρέωσή μου να σας συναντήσω» σημείωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι η συμβολή της Προέδρου της Βουλής είναι παρά πολύ σημαντική για τη λειτουργία της Βουλής. Ο ίδιος επανέλαβε ότι «οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, έχουν επιβάλει μια μνημονιακή κατοχή της χώρας και το μόνο δίκαιο που υπάρχει είναι το δίκαιο του μνημονίου».

Απαντώντας η Ζωή  Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι υπάρχει θεσμικό καθήκον να θωρακίσουμε το Σύνταγμα απέναντι στα μνημόνια, που, όπως είπε, αντιστρατεύονται τη δημοκρατία».

Σχόλια