Τη γραμμή Μέρκελ φαίνεται πως υιοθετεί για το ελληνικό ζήτημα και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έστειλε μήνυμα προς την Αθήνα, επισημαίνοντας ότι απαιτούνται σκληρές πολιτικές επιλογές.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου των G7 στη Γερμανία, ο Ομπάμα υπογράμμισε: «Και οι οι δυο πλευρές πρέπει να δείξουν ευελιξία για να υπάρξει συμφωνία. Όλοι δουλεύουν σκληρά για να υπάρξει».

«Θα χρειαστεί η Ελλάδα να είναι σοβαρή για να κάνει ορισμένες σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Και αυτό όχι μόνο για να ικανοποιήσει τους πιστωτές της, αλλά επίσης για να δημιουργήσει μια πλατφόρμα όπου η ελληνική οικονομία θα μπορεί να ξεκινήσει να αναπτύσσεται και να ευημερεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Αλλά και οι θεσμοί θα πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί», πρόσθεσε χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Λίγο νωρίτερα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ είχε ξεκαθαρίσει ότι για να υπάρξει αλληλεγγύη η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, ενώ επισήμανε ότι ο «χρόνος τελειώνει» για την Αθήνα.

Τέλος, σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο των G7, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σημείωσε ότι οι εταίροι είναι ανοικτοί σε εναλλακτικές προτάσεις για μέτρα που η Αθήνα, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι το «τέλος Ιουνίου παραμένει μια καταληκτική ημερομηνία» για την Ελλάδα.

Σχόλια