Δεν ζητήθηκε καμία συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, πριν από το Eurogroup της Δευτέρας, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

«Με τον κ. Γιούνκερ ο Πρωθυπουργός συνομιλεί τακτικά. Τελευταία τους επικοινωνία ήταν χθες, Πέμπτη, στη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής», σημείωσαν οι ίδιες πηγές, συμπληρώνοντας πως στη συνάντησή τους, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες, οι δύο άνδρες «θα συζητήσουν τo πως η Ελλάδα θα αξιοποιήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανεργία».

Η Sueddeutsche Zeitung, επικαλούμενη κύκλους της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζε ότι ο κ. Γιούνκερ απέρριψε το αίτημα «άμεσης συνάντησης» και ζήτησε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «ο κ. Τσίπρας επιθυμούσε να συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, υπό την πίεση της δημοσιονομικής στενότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, οι δύο πολιτικοί ωστόσο συμφώνησαν να περιμένουν πρώτα τη συνεδρίαση του Eurogroup».

Κομισιόν: Ουδέποτε ετέθη θέμα κατεπείγουσας συνάντησης

Ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε διαρκή τηλεφωνική επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας  ότι ουδέποτε ετέθη θέμα κατεπείγουσας συνάντησης των δυο ανδρών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 

Σχόλια