Το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θόδωρος Μαργαρίτης με ανάρτησή του στο facebook αποχαιρετά τον καλό δημοσιογράφο και φίλο Τριαντάφυλλο Δραβαλιάρη, που έφυγε τόσο σύντομα από κοντά μας, κάνοντας μια αναδρομή στις κοινές τους μνήμες.

_______________

«Έφυγε από τη ζωή ο καλός δημοσιογράφος και φίλος…

Τον γνώρισα –εγώ μικρότερος- στα όμορφα και μαχητικά φοιτητικά χρόνια της Παντείου και στο ΚΣ της ΕΦΕΕ. Ήταν στέλεχος της ΚΝΕ με μετριοπάθεια και συνθετική ικανότητα. Πολύ πριν από το 13ο συνέδριο του ΚΚΕ διατηρούσαμε «κρυφές» συνομιλίες ανάμεσα στα τότε ανανεωτικά στελέχη της ΚΝΕ και στους ενωτικούς στην Αριστερά Ρηγάδες.

Ανταμώσαμε μετά στον ενιαίο Συνασπισμό και ακολουθήσαμε τις πορείες μας.

Ο Τριαντάφυλλος έκανε μια λαμπρή δημοσιογραφική καριέρα. Τακτικά μάλιστα μου ζητούσε άρθρα για την ΗΜΕΡΗΣΙΑ. Προσπαθούσα να είμαι συνεπής. Τα τελευταία χρόνια βρισκόμασταν για φαγητό –ως παλαιά φοιτητική παρέα- στο σπίτι ου καλού μου φίλου Δ. Μπατζέλη μαζί και με άλλους (τον Τάσο Πάππα, τον Γιάννη Νικολάου, τον Στέφανο Μανίκα κλπ). Στις συναντήσεις αυτές κυριαρχούσαν οι αναμνήσεις των χρόνων της «πολιτικής αθωότητας», ο αναστοχασμός, η μελαγχολία για τη κατάσταση στην κεντροαριστερά και οι έντονες πολιτικές συζητήσεις.

Ο Τριαντάφυλλος ήταν ένας ακέραιος και ευφυής άνθρωπος με εξαιρετική πολιτική ανάλυση και εύστοχες παρατηρήσεις. Ήταν πραγματικά ο άνθρωπος που χαιρόσουν να ακούς…

Ωστόσο μια εικόνα μου καρφώνεται πάντα στο μυαλό. Η εικόνα του ψιλόλιγνου νεαρού που κρατά στις διαδηλώσεις για την επέτειο της 17 Νοέμβρη τη ματωμένη σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ότι και αν έκανε στη ζωή του, ότι και αν πέτυχε, η εικόνα αυτή θα είναι στην μνήμη μου πιο δυνατή από όλα!».

 

Σχόλια