Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε εκ νέου την άρση ασυλίας του του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου για υπόθεση ληστείας, αυτήν την φορά, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις αιτήσεις για υποθέσεις τεσσάρων άλλων βουλευτών: Του ‘Αδωνι Γεωργιάδη από την ΝΔ, της Λιάνας Κανέλλη από το ΚΚΕ, καθώς και των ανεξάρτητων βουλευτών Βασίλη Καπερνάρου και Στάθη Μπούκουρα.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για ληστεία από κοινού – όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο- και η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του με 198 ψήφους «υπέρ» έναντι 4 «κατά» και 1 «παρών» σε σύνολο 203 ψηφισάντων βουλευτών .

Ο ίδιος υποστήριξε ότι διώκεται ως πολιτικός αντίπαλος και ως μέλος κόμματος που απειλεί εκλογικά τη συγκυβέρνηση του μνημονίου. Επί του συγκεκριμένου νέου αδικήματος είπε πως τον κατηγορεί ένας ναρκομανής.

«Ο άνθρωπος που με κατηγορεί έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία. Κατέθεσε ψέματα και με ψέματα βρίσκομαι κατηγορούμενος ως ληστής», είπε πριν αποχωρήσει με τους υπόλοιπους βουλευτές της Χ.Α. από την αίθουσα διαμαρτυρόμενοι για τη διαδικασία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε κατηγορηθεί «για δήλωση ψευδών στοιχείων στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής και μη καταβολή του αναλογούντος φόρου μεταβιβάσεως για αγορασθέν ακίνητο επί του οποίου έχουν τελεσθεί αυθαίρετες κατασκευές» και η επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί ομόφωνα τη μη άρση της ασυλίας του ενώ η Ολομέλεια αποφάσισε τη μη άρση της ασυλίας του με 179 ψήφους «κατά», έναντι 13 «υπέρ», 7 «παρών» και 4 «λευκά». Μιλώντας για την υπόθεση ο κ. Γεωργιάδης αντέκρουσε τις κατηγορίες δηλώνοντας ότι προέρχονται από έναν κύριο που ήθελε να κατέβει ανεξάρτητος περιφερειάρχης Αττικής -άγνωστος σε μένα- και με κατηγόρησε για κάτι που είναι γραμμένο στο «πόθεν έσχες» μου».

Η Βουλή με 189 «όχι» έναντι 9 «ναι» και 5 «παρών» δεν ήρε την ασυλία του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου που κατηγορείται για «απάτη ενώπιον του δικαστηρίου κατά συναυτουργία με συνολικό όφελος και αντίστοιχα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 120.000 ευρώ» και η επιτροπή Δεοντολογίας επίσης εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία τη μη άρση της ασυλίας του.

Απορριπτική ήταν η ψηφοφορία με 179 ψήφους «κατά», 19 «υπέρ» και 5 «παρών», και για τον ανεξάρτητο βουλευτή –προερχόμενο από τη Χρυσή Αυγή- Στάθη Μπούκουρα που κατηγορήθηκε για παράβαση του ΚΟΚ (άρθρου 34 παρ. 12Α του Ν 2696/1999, σε συνδυασμό προς το άρθρο 292 παρ. 1 του Π.Κ ).

Τέλος, με 197 «όχι», 3 «ναι», 2 «παρών» και 1 «λευκό» απερρίφθη επίσης το αίτημα για άρση ασυλίας της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη , η υπόθεση της οποίας αφορούσε συκοφαντική δυσφήμηση.

 

Σχόλια