Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, η δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου, με το αίτημα να αρθεί η ασυλία του για να δικαστεί για ληστεία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τον Αύγουστο του 2005, στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με άλλα άτομα, χρησιμοποιώντας σωματική βία και απειλές σε βάρος Έλληνα πολίτη με επικείμενο κίνδυνο κατά της ζωής του, του απέσπασαν την τσάντα που κρατούσε.

Αφού φέρονται, σύμφωνα με τη δικογραφία, να τον έριξαν κάτω κλωτσώντας τον στο κεφάλι και το σώμα, του αφαίρεσαν το τσαντάκι του που περιείχε ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, κλειδιά και άλλα προσωπικά  του αντικείμενα.

Από την πλευρά του ο κ. Ματθαιόπουλος με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι έχει εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο του, να ζητήσει από τις δικαστικές αρχές να αρθεί η ασυλία του, προκειμένου να παρευρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης και να αποδείξει, όπως λέει, την αθωότητα του.

Επίσης κάνει λόγο για επαγγελματίες  λασπολόγους της Χρυσής Αυγής και σημειώνει ότι «εάν κανείς διαβάσει ολόκληρη τη δικογραφία και όχι απομονώνοντας φράσεις, θα έπρεπε επίσης να αναφέρουν πως το θύμα αυτής της υποτιθέμενης ληστείας έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία και πως ένας από τους συγκατηγορούμενος μου έχει αθωωθεί, επίσης αμετάκλητα, με βούλευμα».

Σχόλια