Μια με-γάλα εβδομάδα ξεκινά για την κυβέρνηση, καθώς το αργότερο ως την Κυριακή πρέπει να έχει ψηφιστεί η συμφωνία με την Τρόικα,  ώστε το Γιούρογκρουπ της 1ης Απριλίου να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τρεις ενότητες: Τα διαρθρωτικά μέτρα  από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, τις διατάξεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις.

Η ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο εστιάζεται στη διάτακη για το γάλα  καθώς τουλάχιστον πέντε βουλευτές της συμπολίτευσης  αντιδρούν και απειλούν να καταψηφίσουν (Τζαμτζής, Βλάχος από τη ΝΔ, Σηφουνάκης, Μωραϊτης, Κασής από το ΠΑΣΟΚ), ενώ με έξοδο από την κυβέρνηση απειλεί ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλος.

Βέβαιος ότι οι αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών για τη ρύθμιση για το γάλα θα καμφθούν όταν ενημερωθούν πλήρως για τη σχεδιαζόμενη αλλαγή δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ερωτηθείς αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχείας απάντησε ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν δείξει υψηλότατο αίσθημα ευθύνης και ότι «δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας είναι θέμα εθνικής ευθύνης».

Απο την  πλευρά τους, κοινοβουλευτικά στελέχη τονίζουν ότι οι βουλευτές είναι «καταπονημένοι» από τις συνεχείς ψηφοφορίες, η εκλογικής του βάση αντιδρά, ενώ η «συγκυβέρνηση» σε επίπεδο κορυφής δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει και προς τα κάτω, όπως φάνηκε με την περίπτωση Μπαλτάκου.

Σχόλια