Περιορισμοί θα υπάρξουν τελικώς και στα ποσά που θα μπορούν να πάρουν οι συνταξιούχοι μέσω των τραπεζικών καταστημάτων.

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν πριν από λίγο ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση η οποία θα προσδιορίζει το ποσό που θα μπορούν να πάρουν οι συνταξιούχοι στα 60 ευρώ ημερησίως.

Έτσι, όποιος συνταξιούχος πάει στην τράπεζα την Πέμπτη – τότε αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τα καταστήματα με ενδεχόμενο να ανοίξουν και την Τετάρτη-, θα μπορεί να πάρει 240 ευρώ.

Στα καταστήματα, θα μπορούν να προσέλθουν οι συνταξιούχοι που δεν έχουν χρεωστική κάρτα για να κάνουν ανάληψη μέσω των ATMs.

Το πιθανότερο είναι ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν τις πόρτες τους για τους συνταξιούχους την προσεχή Πέμπτη.

Οι τράπεζες έχουν δεσμευτεί, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ότι θα θέσουν σε λειτουργία 250 καταστήματα η Εθνική, 250 η Πειραιώς, 150 καταστήματα η Eurobank και 200 καταστήματα η Alpha.

Το γεγονός ότι και οι συνταξιούχοι θα υπαχθούν στον περιορισμό των 60 ευρώ –έστω και αν θα μπορούν να παίρνουν μαζεμένα τα χρήματα μέσω του καταστήματος- θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση.

Ήδη, ανέφεραν νωρίτερα οι κυβερνητικές πηγές, έχει λειτουργήσει η αρμόδια επιτροπή για την έγκριση των τραπεζικών συναλλαγών στο εξωτερικό και ήδη έγινε δεκτό το πρώτο αίτημα.

Σχόλια