Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο μεταξύ στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και στελεχών της τρόικας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δύο πλευρών, εν όψει της άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα και της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ με βάση την έως τώρα ατζέντα, η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τους επικεφαλής της τρόικας, έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου. Στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν, πρέπει, κυρίως, να οριστικοποιηθεί το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 6 Οκτωβρίου. Σημειώνεται, ότι στις 10- 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί, στην Ουάσινγκτον, η ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών επισήμανε, σε ανακοίνωσή του, ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για καθυστέρηση της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα κατόπιν υποβολής αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης».

 

Σχόλια