Νίκος Ζαχαριάδης.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα και να κλείσει το θέμα γύρω από το κόστος μεταφοράς του Αναστάσιμου Φωτός, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε μια συμβιβαστική και οικονομική λύση

Εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι το υπουργείο Εξωτερικών φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τη γνωστή ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, για τη μεταφορά του Παναγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το κόστος της πτήσης, δε θα υπερβαίνει αυτό ενός κανονικού και συνήθους δρομολογίου, ενώ θα ληφθεί πάσα μέριμνα ώστε το ανέσπερο Φως να ταξιδεύσει ομαλά και απροσκόπτως από το Ισραήλ στην πατρίδα μας. Ήδη έχουν προηγηθεί δύο γενικές δοκιμές, με απλά κανδήλια, και είμαστε περισσότερο από σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά».

Ο αρμόδιος υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι, «προέβη σ’ αυτή την ενέργεια για λόγους τόσο προφανείς όσο και καθαρά συμβολικούς. Δεν είναι δυνατόν», όπως τόνισε, «να συνεχιστεί μία παράδοση ετών, λαμπρή ως προς τη συμβολική και κυρίως ουσιαστική σημασία της, εις βάρος του χειμαζόμενου ελληνικού λαού»!

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ryanair, που έως πρόσφατα δεν διενεργούσε καν πτήσεις στο εσωτερικό της χώρας, διείδε και εξετίμησε τα όσα πέτυχε η κυβέρνηση και αποφάσισε να συνδράμει και αυτή στην επάνοδο της χώρας σε ένα περιβάλλον οικονομικής και θρησκευτικής δημοσιονομικής σταθερότητος.

Ερωτηθείς ο κ. Βενιζέλος εάν φοβάται ότι η φύλαξη και συνοδεία του Αγίου Φωτός θα είναι πλημμελείς —καθώς βάσιμες θεωρούνται οι εικασίες κάποιων ότι οι πτήσεις της Ryanair είναι κάπως ιδιάζουσες—, ο υπουργός ένευσε χαμογελώντας με νόημα και είπε: «Ουδείς λόγος ανησυχίας υφίσταται: το αναστάσιμο Φως θα λάμψει και φέτος, καταυγάζοντας τα σκότη απ’ άκρου εις άκρον της ελληνικής γης […] και μάλιστα σε τιμή εξόχως συμφέρουσα και συνταυτιζομένη με τα Πάθη του Έλληνα πολίτη».

Μοufanet (Protagon)

Σχόλια