Τη διαφωνία της για την αλλαγή του ονόματος της Νέας Δημοκρατίας την οποία προωθεί ο πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την Πέμπτη η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν υπάρχει λόγος να αλλάζουν ονόματα τα κόμματα. Περιεχόμενο και πολιτική πρέπει να αλλάζουν, όταν χρειάζεται» σχολίασε χαρακτηριστικά η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ μιλώντας στον Real Fm. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει γνωστό ότι θέλει να αλλάξει το όνομα της Νέας Δημοκρατίας και συχνά στις ομιλίες του χρησιμοποιεί τη φράση «Νέα Ελλάδα».

Η Ντόρα Μπακογιάννη, που πρόσφατα είχε πει ότι η ΝΔ έχει καταλήξει ένα μικρό κόμμα, σημείωσε στη συνέντευξή της στον Real Fm, ότι «η εποχή των μεγάλων παρατάξεων έχει παρέλθει, και τα κόμματα πρέπει να μπουν στη λογική των συνεργασιών”».

Παράλληλα κράτησε αποστάσεις από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και το δίλημμα που έθεσε εν όψει των ευρωεκλογών.

«Κακώς έκανε αυτή τη δήλωση. Όταν κάποιος θέτει τέτοιου είδους διλήμματα δεν βρίσκει ανταπόκριση από τον κόσμο», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη

Η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στο ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μας επιτρέπεται να χάσουμε τη μπάλα. Ήδη έχουμε αυτοδιοικητικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές, και αυτές οι εκλογές είναι πάρα πολλές. Η βουλή χρειάζεται σταθερή, ευρωπαϊκή πλειοψηφία».

Υποστήριξε δε ότι εάν αύριο το πρωί η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ υπολείπονται σε ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, τίθεται μείζον πολιτικό θέμα, ωστόσο, επεσήμανε ότι οι εθνικές εκλογές αυτή τη στιγμή θα μας πάνε πίσω σε σχέση με τις προσπάθειες που έχουν γίνει αλλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Σχόλια