Σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, στην ΔΤ, η Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι μετά την επίτευξη του περιβόητου, όπως είπε, πρωτογενούς πλεονάσματος πρέπει να ασχοληθούμε με τη φορολογία. «Υπάρχει λάθος πολιτική με τους φόρους» είπε, «Η πολιτική αυτή είναι αντιαναπτυξιακή, αναποτελεσματική και εκτελεί μια μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων» τόνισε εμφατικά, διαχωρίζοντας, για μια ακόμη φορά, την θέση της από τις σχετικές οικονομικές επιλογές.

Για το θέμα των εκλογών τόνισε ότι πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, εκτιμώντας ότι η σύνθεση της παρούσας βουλής μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στην περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας την ανησυχία που επικρατεί στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στο κόμμα του εταίρου της.

«Η εσωτερική ταραχή, για να μην πω διάλυση στο ΠΑΣΟΚ, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα» ομολόγησε, προσθέτοντας ότι «είναι δουλειά του ΠΑΣΟΚ να βρει το βηματισμό του»

Σχολιάζοντας άλλωστε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, στον realfm 97,8, επισήμανε:

«Αυτοί οι καβγάδες είναι ερήμην της κοινωνίας. Η κοινωνία έχει προ πολλού βρεθεί σε άλλη φάση. Ο κ. Τσίπρας κάνει δομικό λάθος για τον ίδιο και για το κόμμα του. Η επιλογή η οποία κάνει, είναι μια λάθος επιλογή. Μπορούσε να κάνει μια σοβαρή αντιπολίτευση», και πρόσθεσε: «Υπάρχει πεδίο κριτικής. Όλα αυτά έχουν ουσία. Είχε η κυβέρνηση αδυναμίες, πήρε ο κ. Τσίπρας τη λάθος επιχειρηματολογία, τη λάθος στιγμή. Αν έκανε ουσιαστική κριτική, θα ήταν καλύτερη και η κυβέρνηση», σχολίασε η κ. Μπακογιάννη και συνέχισε: «Το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να γίνει στην κυβέρνηση έγινε προχθές».

Χαρακτήρισε σαν λάθος, την μη συμμετοχή στην διαπραγμάτευση με την τρόικα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,  αναγνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση βρισκόταν υπό ασφυκτική πίεση και ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με την διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη, λέγοντας:

«Διαφωνώ με την διαγραφή Κακλαμάνη. Δεν πιστεύω ότι σωστά ψήφισε ο Νικήτας, αλλά η λογική των διαγραφών στα σύγχρονα κόμματα, δεν μπορεί να υπάρχει».

Σχόλια