Στο θέμα της εμπλοκής της διαπραγμάτευσης με την τρόικα αναφέρθηκε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μιλώντας στον Real FM τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης της πέμπτης αξιολόγησης, ώστε να μην βρεθούμε όπως είπε «στις 31 Δεκεμβρίου παντελώς στον αέρα».

Διαφοροποίησε εν μέρει τη στάση της από αυτήν της κυβέρνησης, δηλώνοντας, ότι ορισμένα θέματα ενδεχομένως να τα διαπραγματευόταν διαφορετικά.

«Υπάρχουν θέματα που μπορεί, ενδεχομένως, αν χρειαζόταν να τα διαπραγματευτώ εγώ, θα τα διαπραγματευόμουν διαφορετικά. Εμένα ξέρετε πολύ καλά την άποψή μου ότι θα έκανα μεταρρυθμίσεις και θα ζήταγα από την τρόικα τη μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση η οποία για μένα είναι η βάση της ανάπτυξης της χώρας. Δηλαδή θα διαπραγματευόμουν με αυτόν τον στόχο», είπε.

«Εγώ πιστεύω ότι εδώ τους τελευταίους 6 μήνες δίνεται μία εσωτερική και εξωτερική μάχη με τον λαϊκισμό. Δυστυχώς, φαινόμενα τέτοια έχουμε κι εμείς, έχει και το ΠΑΣΟΚ κατά κόρον, έχει βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο δεν συζητάμε. Άρα, αυτή η μάχη με τον λαϊκισμό τους τελευταίους 6 μήνες οδήγησε και τη ΝΔ σε μία ρητορική “σκίζουμε τις σελίδες του μνημονίου” ή δεν ξέρω τι άλλο κάνουμε. Αυτό είχε πάντως και ως αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα», είπε η κ. Μπακογιάννη.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «το κόμμα το οποίο θέλει λιγότερο τις εκλογές από όλα τα κόμματα της Βουλής είναι το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ επίσης δεν θέλει εκλογές και κατά τη γνώμη μου ορθώς δεν θέλει –όχι διότι κινδυνεύει να χάσει τις εκλογές, που είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά διότι την ώρα της απογείωσης του αεροπλάνου το οποιοδήποτε φρενάρισμα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο στη διαχείρισή του».

 

Σχόλια