Μια μέρα μετά την παραίτησή του ο Τάκης Μπαλτάκος παραδέχεται ότι οι συναντήσεις του με χρυσαυγίτες ήταν στην…ημερήσια διάταξη, αλλά είχε πρόθεση «αγαθή», να επαναπατρίσει ψηψοφόρους της Χρυσής Αυγής.

«Αποφάσισα να διαδραματίσω ένα ρόλο για το καλό της παράταξης και της χώρας. Κάποιος έπρεπε να μιλάει και να έχει επαφή μαζί τους », είπε, μιλώντας στον Real Fm.«Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε 500.000 Ελληνες εγκλωβισμένους στη Χρυσή Αυγή. Ο,τι έλεγα υπηρετούσε έναν σκοπό. Επρεπε να γνωρίζουμε στρατηγικές και κινήσεις. Τους έλεγα μερικά από αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους».

Ωστόσο, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν γνώριζε τις επαφές που είχε ο ίδιος με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τις οποίες ο κ. Μπαλτάκος χαρακτήρισε καθημερινότητα, καθώς στόχος του ήταν – όπως είπε- να απεγκλωβίσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και κυρίως τους ενστόλους και τους ανθρώπους της Εκκλησίας. «Να φορτώσω τον Σαμαρά με τον Κασιδιάρη, αυτός έχει τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε» πρόσθεσε χαρακτηριστικά

Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος παραδέχτηκε ότι υπήρχαν και άλλες συναντήσεις, προκειμένου να γνωρίζει – όπως είπε- τις κινήσεις της Χρυσής Αυγής. Εκανε λόγο για «αγαθή πρόθεση» και απέδωσε στον σκοπό αυτό, τον απεγκλωβισμό ψηφοφόρων από τη ΧΑ, τη δήλωση περί αντικομμουνισμού.

Για τον γιο του και το επεισόδιο στη βουλή είπε ότι είναι «αξιωματικός ΟΥΚ και έχει κώδικα τιμής»!

Σχόλια