Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Μαρία Γιαννακάκη, με μήνυμά της για την ημέρα της Πρωτομαγιάς επισήμανε την τεράστια ύφεση και ανεργία που μαστίζει τον κόσμο της εργασίας και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την δημιουργία 7000 θέσεων εργασίας.

Αναλυτικά η κ. Γιαννακάκη δήλωσε:

«Η Πρωτομαγιά του 2014 βρίσκει τη χώρα και τον κόσμο της εργασίας αντιμέτωπους με τεράστια ύφεση και ανεργία.

Η εποχή μας καλεί επιτακτικά να βρούμε τρόπους διεξόδου και να διεκδικήσουμε προοπτική και λύσεις για όλους, νέους, εργαζόμενους, άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες. Χρειάζονται επείγουσες παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας και μέτρα υποστήριξης εκκίνησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η Περιφέρεια δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχη, να επαναπαύεται στα αποσπασματικά έργα που υλοποίησε και στο πλεόνασμα που μένει στο ψυγείο.

Χρειάζεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για το πιο ευάλωτο τμήμα της Αττικής. Η ‘Παρέμβαση για την Αττική- Δημοκρατική Οικολογική Κίνηση’ καταθέτει τις επόμενες μέρες ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία 7000 νέων θέσεων εργασίας μέσω των Δήμων στους τομείς κοινωνικής οικονομίας, περιφερειακής ανάπτυξης, τουρισμού, καθώς και στον ιδιωτικό τομέα από το πλεόνασμα της Περιφέρειας. Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης σχέδιο για το πώς η Περιφέρεια μπορεί να βοηθήσει τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν έχουν την τεχνογνωσία, να καταθέσουν προτάσεις στα προγράμματα ΕΣΠΑ που χειρίζεται.»

Σχόλια