Τεράστιο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 40,2% των ερωτηθέντων και ΝΔ το 21%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, «Το Ποτάμι» με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 2,5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,8%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, η Τελεία με 1% και Άλλο Κόμμα με 3,3% των ερωτηθέντων.

Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 94,2% των ερωτηθέντων απαντάει ότι δεν τις επιθυμεί, ενώ μόνο το 4,8% βλέπει θετικά αυτό το ενδεχόμενο.
Το 70,7% τάσσεται ενός έντιμου συμβιβασμού σε περίπτωση που δεν γεφυρωθεί το χάσμα ,απορρίπτοντας την οριστική ρήξη και ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή.

Ακόμη πιο καθαρή είναι η εικόνα στο ερώτημα τι θα απαντούσε σε ένα πιθανό δημοψήφισμα: ποσοστό 62,1% λέει ναι σε παραμονή στο ευρώ ακόμη και με μνημονιακά μέτρα.

Ο πρωθυπουργός έχει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό δημοτικότητας ωστόσο η κυβέρνηση του δείχνει να χάνει με ταχύτητα «πολιτικό κεφάλαιο».

Από το 83,1% των πολιτών που στις 13 Φεβρουαρίου την αξιολογούσαν «θετικά και μάλλον θετικά» έπεσε στο 59,8%. Απώλεσε δηλαδή 23,3 μονάδες αποδοχής μέσα σε διάστημα 33 ημέρων.

Παρά το πολεμικό κλίμα και η ατμόσφαιρα σύγκρουσης  η πλειοψηφία των πολιτών εκτιμά ότι οι εταίροι δεν θέλουν ρήξη και αποχώρηση της Ελλάδας αλλά επιδιώκουν συμβιβαστική λύση . Το ποσοστό ανέρχεται στο 68,6%

Σχόλια