Δεκαεννέα νεκροί προστίθενται στον τραγικό απολογισμό των μεταναστών που προσπαθούν να προσεγγίσουν τις ιταλικές ακτές: έχασαν τη ζωή τους σε πλεούμενο το οποίο σάλπαρε από τη Λιβύη με προορισμό την Λαμπεντούζα, πιθανότατα εξαιτίας αναθυμιάσεων από τα καύσιμα της μηχανής του πλοιαρίου.

Είχαν αναγκασθεί, όπως φαίνεται, να ταξιδέψουν στο αμπάρι.

Μετά την άφιξη στη Λαμπεντούζα, άλλοι δυο μετανάστες, οι οποίοι παρουσιάζουν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Παλέρμο, πρωτεύουσας της Σικελίας.

Το πλεούμενο εξέπεμψε σήμα κινδύνου όταν βρισκόταν σε απόσταση ογδόντα ναυτικών μιλίων νοτίως της Λαμπεντούζα και έσπευσε άμεσα σε βοήθεια, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ελληνικό εμπορικό πλοίο. Οι διασωθέντες ξεπερνούν τους εξακόσιους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον άλλα σαράντα ένα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο, ανοικτά των ακτών της Λιβύης, σε ένα ακόμη «ταξίδι της απελπισίας» που οργανώνουν οι δουλέμποροι: συνεχίζουν να ζητούν, κατά μέσο όρο, χίλια πεντακόσια ευρώ από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ελπίζουν να μπορέσουν να χτίσουν μια καλύτερη ζωή, σε κάποια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχόλια