Στους τέσσερις ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που ισοπέδωσε δύο κτίρια στο ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, πιθανότατα από διαρροή αερίου, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 74 άτομα. Εννέα ακόμη ένοικοι των κτιρίων εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ μερικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αναζητούνται 12 άτομα.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου, είπε ο ντε Μπλάζιο, προσθέτοντας ότι η εταιρεία παροχής είχε ενημερωθεί για τη διαρροή 15 λεπτά πριν από την έκρηξη.

«Πρόκειται για μια τραγωδία του χείριστου είδους», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο ντε Μπλάζιο.

Βρέθηκε ο Ελληνας αγνοούμενος, υποψίες για 2 ακόμη ελληνικά ονόματα στη λίστα

Ένας Έλληνας που εμφανιζόταν ως αγνοούμενος από τη χθεσινή έκρηξη στο ανατολικό Χάρλεμ του Μανχάταν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για τον 42χρονο ομογενή Ανδρέα Παναγόπουλο, ο οποίος αναζητείτο από την οικογένειά του.

Όπως σημειώνεται σε δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων, δεν είχε υπάρξει καμία ένδειξη ότι ο Παναγόπουλος βρισκόταν στα τρία νοσοκομεία που νοσηλεύονται τραυματίες, αφήνοντας έτσι την οικογένειά του με τη φοβερή αίσθηση ότι μπορεί να είχε θαφτεί κάτω από τα ερείπια.

Ο Παναγόπουλος διέμενε στο δεύτερο όροφο του ενός κτιρίου που κατέρρευσε και είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τη σύζυγό του Lisbeth Perez, 45 λεπτά πριν από την έκρηξη.

Εν τω μεταξύ, αδιασταύρωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για την πιθανότητα να υπάρχουν άλλα δυο ελληνικά ονόματα στον κατάλογο των αγνοουμένων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια