Με την προστασία αστυνομικών δυνάμεων επαναλαμβάνεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών στον απόηχο της επεισοδιακής προηγούμενης συνεδρίασης. Νωρίτερα, επικράτησε ένταση, καθώς 40 άτομα βρίσκονται έξω από την αίθουσα και ζητούν να εισέλθουν εκ νέου στο χώρο της συνεδρίασης. Η είσοδος στο Καποδιστριακό έγινε με λίστα, όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες.

ekpa2
Η συνεδρίαση πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων των φοιτητών, αλλά με ικανό αριθμό μελών της Συγκλήτου ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία και να έχουν ισχύ οι αποφάσεις που θα ληφθούν.

Σύμφωνα με τον νόμο- πλαίσιο για τα ΑΕΙ, στη Σύγκλητο οι φοιτητές εκπροσωπούνται με έναν προπτυχιακό φοιτητή, έναν μεταπτυχιακό και έναν υποψήφιο διδάκτορα.

Αντίθετα, τα άτομα που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ ζητούν να εκπροσωπηθούν όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Ένταση δημιουργήθηκε και όταν εξήλθε του κτιρίου η εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο, με αποτέλεσμα, στη συνέχεια να μην της επιτραπεί η είσοδος, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή της.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύγκλητος είχε διακοπεί την περασμένη Πέμπτη όταν φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι εισέβαλαν στην αίθουσα και σταμάτησα την συνεδρίαση χωρίς να επιτρέπουν μάλιστα στον πρύτανη του Ιδρύματος και στους υπόλοιπους πανεπιστημιακούς να αποχωρήσουν.

Ο πρύτανης Θεοδόσης Φορτσάκης σε δηλώσεις τους τις προηγούμενες ώρες τόνιζε ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να μην ξανασυμβεί το φαινόμενο.

Το μεσημέρι φοιτητές από δεκάδες συλλόγους διοργανώνουν εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με προσυγκέντρωση

Σχόλια