Στη μέση της θητείας του, ο σοσιαλιστής Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταγράφει σήμερα νέο ρεκόρ χαμηλής δημοτικότητας, μερικές ώρες πριν απευθυνθεί στο έθνος για να υπερασπισθεί τις επιδόσεις του στην οικονομία.

Πρόκειται για το χειρότερο ποσοστό που έχει καταγράψει ποτέ πρόεδρος σε δημοσκόπηση στη σύγχρονη εποχή, καθώς στη μηνιαία δημοσκόπηση του YouGov οι Γάλλοι φέρονται να εγκρίνουν την προεδρία του Ολάντ με μόλις 12%, καταγράφοντας πτώση κατά 15% από τον προηγούμενο μήνα.

Άλλες πρόσφατες δημοσκοπήσεις τοποθετούσαν τη δημοτικότητά του στο 13%.

Νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας, της Κρεντί Αγκρικόλ, επέκρινε την κυβέρνηση του Ολάντ υπογραμμίζοντας τις αβέβαιες προσπάθειές της για την ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

«Η απουσία σαφούς οράματος και η έλλειψη συνοχής στις οικονομικές πολιτικές πλήττουν την εμπιστοσύνη και ως εκ τούτου τις επενδύσεις και την οικονομική δραστηριότητα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Κρεντί Αγκρικόλ Ζαν-Πολ Σιφλέ.

Αργότερα σήμερα ο Ολάντ θα αντιμετωπίσει δημοσιογράφους και μέλη του κοινού που θα του θέσουν ερωτήσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Θεωρείται πιθανό ότι θα δεχθεί επικρίσεις για τις υποσχέσεις που δεν τήρησε για τη μείωση της ανεργίας και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

 

Σχόλια