Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το παρακάτω σχόλιο:

«Πολλοί και ανιστόρητοι κατατάσσουν το «νοικοκύρεμα» των δημόσιων οικονομικών (π.χ. δήμους, οργανισμούς) σε απλώς διαχειριστικό επίτευγμα, προκειμένου οι ίδιοι να απαλλαγούν των τεράστιων ευθυνών τους. Και αυτό αφορά τόσο σε προηγούμενους διαχειριστές όσο και σε επερχόμενους – όχι και τόσο νέους – σχηματισμούς και πρόσωπα.

Λοιπον και εν όψει εκλογών, ας το ξεκαθαρίσουμε. Η κατάρρευση της χώρας οφείλεται πρωτίστως στη καταλήστευση του δημόσιου πλούτου, ως αποτέλεσμα των γενικευμένων πελατειακών σχέσεων. Ψάξτε, κατόπιν αυτού κι επιλέξετε τους αδιάφθορους και τους «νοικοκύρηδες». Γιατί αυτοί είναι βέβαιο ότι σέβονται τόν πολίτη, την εντολή που έχουν λάβει, νοιώθουν την υποχρέωση της ανταπόδοσης και της προσφοράς. Προγράμματα και οράματα παρουσιάζουν όλοι. Εργα και παροχές υπόσχονται οι πάντες. Ρωτήστε τους επίμονα για τις χρηματοδοτικές πηγές. Πίσω από την ασάφεια υποκρύπτεται είτε η παραδοσιακή ασυνέπεια είτε αδιαφάνεια και ρεμούλα».

Σχόλια