Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το μεσημέρι έξω από το δικαστικό μέγαρο Ναυπλίου, όταν ομάδα Ρομά, ύστερα από την καταδικαστική απόφαση σε βάρος δύο ομόφυλων τους, αντέδρασαν κι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς τραυματίζοντας δύο, ενώ συνελήφθη ένας νεαρός Ρομά.

Ειδικότερα, στο Εφετείο Ναυπλίου δικάζονταν σήμερα το πρωί ένας άνδρας και μια γυναίκα Ρομά, που ήταν ήδη προσωρινά κρατούμενοι, για υπόθεση ληστείας από κοινού και για την εκδίκαση αυτής είχαν συγκεντρωθεί περί τα διακόσια και πλέον άτομα έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, όπου στη γυναίκα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και στον άνδρα ποινή φυλάκισης έξι ετών, υπήρξε αντίδραση από τους συγκεντρωμένους και ειδικότερα από έναν νεαρό.

Οι αστυνομικοί οδήγησαν τη γυναίκα Ρομά από την έξοδο του Πρωτοδικείου και την πήραν με περιπολικό για τα κρατητήρια. Βλέποντάς αυτό ένας νεαρός Ρομά, εξεμάνη κι άρχισε να χτυπά κλωτσιές ένα άλλο αυτοκίνητο της αστυνομία, που ήταν σταθμευμένο έξω από τα δικαστήρια Ναυπλίου. Ταυτόχρονα τον πλησίασε ένας αστυνομικός της ΟΠΚΕ (ομάδας Πρόληψης και καταστολής Εγκληματικότητας), για να τον απομακρύνει και τότε επιτέθηκαν στον αστυνομικό μια μεγάλη ομάδα Ρομά, περί τα τριάντα άτομα, που βρίσκονταν στο σημείο και κυριολεκτικά τον ποδοπάτησαν. Ακολούθησε συμπλοκή, όπου οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να επιβάλλουν την τάξη, έχοντας εν τω μεταξύ τραυματιστεί δύο αστυνομικοί και συνελήφθη ο νεαρός Ρομά.

Οι αστυνομικοί διακομίστηκαν στο γενικό νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου υποβάλλονται σε εξετάσεις και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία και αναμένεται αργότερα να πάρουν εξιτήριο. Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία έξω από το δικαστικό μέγαρο Ναυπλίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται προανάκριση από την Ασφάλεια.

Σχόλια